środa, 23 marca 2016

Pasta jajeczna z ogórkiem, chilli i z oliwkami

"Bóg daje szczęście, ale człowiek musi je złapać."
Adolf Kolping

Wielkanoc bez jajek? Nie, nie wyobrażam sobie:) Faszerowane, w galarecie, w sosie - tyle pomysłów, tyle smaków! W tym roku będzie również i pasta - najprostsza, najpyszniejsza:) 


Składniki:
8 jajek
Papryczka chilli
15 oliwek
Ogórek korniszony
1/2 pęczka natki
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki ostrej musztardy
Przyprawy (pieprz, sól, curry)

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
Ogórek, natkę, papryczkę chilli, oliwki i jajka kroimy, przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy.
Dodajemy majonez oraz musztardę, mieszamy i dobrze doprawiamy do smaku.

Smacznego!

15 komentarzy:

  1. Pyszna pasta na śniadanko :-) rewelacja :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasta pyszności takiej jeszcze nie próbowałam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię pasty, a takiej jeszcze nie próbowałam : )

    OdpowiedzUsuń
  4. Ze wszystkich past kanapkowych najbardziej lubię jajeczną, ale w takim dorodnym towarzystwie jeszcze nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pasty wszelkiego rodzaju są pyszne

    OdpowiedzUsuń
  6. Pasta bardzo smaczna musi być. Lubię takie.

    OdpowiedzUsuń
  7. O ale świetna pasta, lubię oliwki więc na pewno by mi posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pasty jajecznej z ogórkiem jeszcze nigdy nie robiłam i chętnie przetestuję:-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dziękuję Wam za miłe słowa oraz odwiedziny i gorąco polecam Wam tą pastę:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mniam z chęcią bym sobie przekąsiła teraz taką pastę jajeczną :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Mój syn uwielbia pasty jajeczne, ciekawe czy taka z oliwkami by mu smakowała :-)

    OdpowiedzUsuń