"Bóg daje szczęście, ale człowiek musi je złapać."
Adolf Kolping
Wielkanoc bez jajek? Nie, nie wyobrażam sobie:) Faszerowane, w galarecie, w sosie - tyle pomysłów, tyle smaków! W tym roku będzie również i pasta - najprostsza, najpyszniejsza:)
Składniki:
8 jajek
Papryczka chilli
15 oliwek
Ogórek korniszony
1/2 pęczka natki
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki ostrej musztardy
Przyprawy (pieprz, sól, curry)
Przyprawy (pieprz, sól, curry)
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
Ogórek, natkę, papryczkę chilli, oliwki i jajka kroimy, przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy.
Dodajemy majonez oraz musztardę, mieszamy i dobrze doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Pyszna pasta na śniadanko :-) rewelacja :-)
OdpowiedzUsuńZ oliwkami, mniam :)
OdpowiedzUsuńPasta pyszności takiej jeszcze nie próbowałam :D
OdpowiedzUsuńLubię pasty, a takiej jeszcze nie próbowałam : )
OdpowiedzUsuńZe wszystkich past kanapkowych najbardziej lubię jajeczną, ale w takim dorodnym towarzystwie jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńwyrazista w smaku:)
OdpowiedzUsuńTa pasta musi być pyszna:)
OdpowiedzUsuńPasty wszelkiego rodzaju są pyszne
OdpowiedzUsuńPasta bardzo smaczna musi być. Lubię takie.
OdpowiedzUsuńO ale świetna pasta, lubię oliwki więc na pewno by mi posmakowała :)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta :)coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPasty jajecznej z ogórkiem jeszcze nigdy nie robiłam i chętnie przetestuję:-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam za miłe słowa oraz odwiedziny i gorąco polecam Wam tą pastę:)
OdpowiedzUsuńMniam z chęcią bym sobie przekąsiła teraz taką pastę jajeczną :D
OdpowiedzUsuńMój syn uwielbia pasty jajeczne, ciekawe czy taka z oliwkami by mu smakowała :-)
OdpowiedzUsuń