Lubię faszerowane warzywa i z utęsknieniem czekam na ich bum na targu - kalarepki, cukinie, bakłażany! Tyle kolorów, zapachów, witamin! Zazwyczaj faszerowałam je mięsem drobiowym lub tuńczykiem, aż znalazłam przepis na blogu Rogalik. Szybko nie wrócę do starych zwyczajów:) Przepis dodaję do akcji "Seromaniacy" (LenaGotuje). Wart jest przetestowania :)
Życzę Wam zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt!
Składniki:
2 papryki
Opakowanie fety
Jajko
Garść oliwek
Przyprawy (bazylia, pieprz, zioła prowansalskie)
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne.
Ser kruszymy do miski, dodajemy przyprawy oraz wbijamy jajko. Mieszamy.
Papryki faszerujemy, wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, przyozdabiamy oliwkami i zapiekamy 20 min w 180 st. C.
Smacznego!
Papryka i feta - para idealna. Pyszna propozycja.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. Na pewno wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńJaka piękna papryczka!
OdpowiedzUsuńI to z fetą:) super smacznie:)
Zdrowych i radosnych świąt kochana :*
OdpowiedzUsuńPyszna papryczka. Wesołych Świąt, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPapryka w takim połączeniu jest na pewno wyborna !
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt !!!
też czekam na świeże warzywa :), Życzę Ci radosnych, spokojnych, rodzinnych Świąt :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się i na pewno by mi posmakowała:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zycze radosnych Świąt Wielkanocnych dla Ciebie i Twoich bliskich Nemi :)
Wyglada super! Kolory i smaki jak najbardziej mi odpowiadaja!
OdpowiedzUsuńSpokojnych i radosnych Świąt!!!
OdpowiedzUsuńO, jakie apetyczne danko! :) Wesołych, rodzinnych świąt, Nemi! ;)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie:-)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt:-)
Wszystkiego dobrego na Święta;*
OdpowiedzUsuńwypróbuję!!!! super ta kompozycja:)
OdpowiedzUsuńPapryczka nieźle nadziana :)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt!
Zdrowych, radosnych i spokojnych świąt!! I samych smakowitości na świątecznym stole!
OdpowiedzUsuńwesołego alleluja
OdpowiedzUsuńWspaniale wyglądają:)Na taki sposób nie faszerowałam jeszcze:)
OdpowiedzUsuńZdrowych i Wesołych Świąt Ci życzę!:)
a w wolnej chwili zapraszam do wzięcia udziału w konkursie:) http://escapeintokitchen.blox.pl/2012/04/Wiosenny-KONKURS-z-marka-Richmont.html
Wyglada bardzo, bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńZdrowych i spokojnych Świąt!
Hej, habibi Nemi! Świąt takich jakich nam życzyłaś! Niech Wielkanoc będzie dla Ciebie łaskawa!
OdpowiedzUsuńPozdrowień moc zasyłam!
Wesołych Świąt i mokrego Dyngusa! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję pięknie za życzenia, ja Tobie również życzę Dobrych, Smacznych Świąt!
OdpowiedzUsuńAle fajne! Koniecznie do zrobienia, takie proste a jakie efektowne:)
OdpowiedzUsuńPrzyjemnej koncowki Swiat:)
Apetycznie prezentują się te papryczki ;]
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam za miłe słowa oraz za życzenia:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, koniecznie do wykorzystania :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Będąc w Grecji codziennie brałam ją sobie na obiad :) A dodatek oliwek to już w ogóle bomba!
OdpowiedzUsuńOJ tak, jak by jeszcze mięso było w tej zapiekanej papryce mój mąż byłby w niebie coś takiego widziąć :):):)
OdpowiedzUsuńŁoł!!! Ale bym pożarła taką paprykę :)
OdpowiedzUsuńMniam, jadłam już wiele potraw z fetą, ale papryka i do tego z oliwkami musi być obłędna!
OdpowiedzUsuńagattekh: polecam;)
OdpowiedzUsuńmopswkuchni: nie dziwię się;)
Izabela: śmiało dodawaj, z pewnością będzie pyszna;)
Z miłości do jedzenia: mnie też się marzy:)
Domi w kuchni: o tak, o tak!