czwartek, 3 listopada 2016

Ser camembert z bakaliami i miodem

"Diet day 1. 
I have removed all the bad food from the house. It's was delicious."
Funny Quotes

Dziś mam ochotę na coś słodkiego, nieskomplikowanego i ciepłego. Kremowa konsystencja sera camembert z dodatkiem ulubionych bakali i pysznego miodu nekatarowo-spadziowego mocno przemawia do wyobraźni. Skusicie się?:) Przepis dodaję do akcji "Andrzejkowa uczta" (kulinarnagosia).


 Składniki:
2 sery camembert
4 łyżki miodu
Ulubione bakalie (rodzynki, żurawina, suszona śliwka)

Bakalie zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 min. Odcedzamy.
Ser owijamy folią aluminiową i pieczemy ok. 20 min w 180 st. C.
Miód podgrzewamy, dodajemy bakalie.
Ser przekładamy na talerz i polewamy ciepłym miodem z bakaliami.

Smacznego!

Andrzejkowa uczta

7 komentarzy:

  1. Baardzo lubię taki gorący camembert z żurawinką : )

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie smaki, pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ach ten środek :) Mam ślinotok!
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń