wtorek, 6 listopada 2012

Diabelskie spaghetti

Sycące i mocno rozgrzewające, w sam raz na listopadową słotę;) Do podstawowego przepisu dodałam oliwki oraz ser. Przepis pochodzi z tej strony.


Składniki:
4 pomidory
2 papryczki chilli
2 ząbki czosnku
Cebula
Kilka pomidorków koktajlowych
Garść startego żółtego sera
Kilka plasterków salami
Kilka oliwek
Oliwa z oliwek
Makaron spaghetti
Przyprawy (harrisa, bazylia, pieprz)

Makaron gotujemy, odcedzamy. Resztę składników kroimy.
Cebulę podsmażamy z czosnkiem, dodajemy pomidory i dusimy kilka minut.
Dodajemy resztę składników. Doprawiamy do smaku.
Makaron polewamy sosem, posypujemy serem.

Smacznego!

19 komentarzy:

  1. Sosy na bazie pomidorów bardzo lubię :) Są świetne :) Chociaż ja ugotowany makaron wrzuciłabym do sosu i wymieszała z nim w garnku. Dużo lepszy efekt :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj jakoś okropnie marznę, więc przydałoby mi się coś tak pysznego i rozgrzewajacego :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi narobiłaś ochoty.. ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. idealne na taką chlapę jaka jest teraz, bo nie znosze jak jest zimno:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam. Wszystko co lubié

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam makarony w każdej postaci! ten na ostro jest bardzo zachęcający:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie dość, że uwielbiam wszystko, co diabelskie, to jeszcze kocham makarony. Potrawa w sam raz dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. jak z chilli to na prawdę musi nieźle rozgrzewać! :-)


    zapraszam Cię do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ostrrrrre danie, podoba mi się!:)

    OdpowiedzUsuń
  10. shinju: następnym razem właśnie tak zrobię;)

    Asia: proszę, częstuj się;)

    Martula: hihihi;)

    Emcia, degustatorka, Magda: dzięki:)

    Anulla: ja również, dlatego ratuję się mogę;)

    k.m.w.: też mam słabość do makaronów;)

    sylwiam7: hahaha:D

    krokdoszczescia: o tak, jest ostre:)

    asiathinksthings.com: jest, jest;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Musze spróbować, bo wygląda kusząco:-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Diabelsko pyszne ! Wygląda wspaniale i bardzo apetycznie, a gama kolorów zachwycająca :)

    OdpowiedzUsuń
  13. łoooo i to tygryski lubią najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Z harissa...no to musi być naprawdę piekielnie ostre! Mój mąż jest fanem takich potraw, ja powoli się przekonuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. agattekh: polecam jeżeli tylko lubisz pikantne dania:]

    Samantha: dziękuję za miłe słowa:)

    Aga: hahaha, lepiej bym tego nie ujęła:)

    MartynCia: ja również:)

    mopswkuchni: polecam to danie, doceni:]

    OdpowiedzUsuń