czwartek, 21 lipca 2016

Schab z fasolką

"Z solą i żartami nie przesadzaj."
Przysłowia i powiedzenia

Mój mały zakątek upraw na balkonie tonie w zieleni, zioła konkurują ze słonecznikiem, kto będzie wyższy (niestety są bez szans, ale dzielnie walczą;), pomidorki i papryka kuszą owady kwiatami, nieśmiała truskawka, nieco spóźniona, czerwieni się na widok słońca, tylko sałata zastanawia... na opakowaniu nasionek przedstawione są dorodne główki, a w mojej doniczce owszem są dorodne, ale pojedyncze liście;) Cóż... i tak na kanapce smakuje wspaniale:) Trzymając się kolorystyki zieleni, zapraszam Was na aromatyczny schab z fasolką. Danie szybkie w przygotowaniu i baaardzo smaczne;)  


Składniki:
3 plastry schabu bez kości
4 garście zielonej fasolki
Łyżka sosu sojowego
2 łyżki mąki
Olej
Ząbek czosnku
1/2 cebuli
Przyprawy (pieprz)

Schab kroimy, mieszamy z sosem sojowym oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy.
Dodajemy ząbek czosnku oraz pokrojoną cebulę.
Fasolkę gotujemy, odcedzamy, dodajemy do mięsa i przesmażamy ok. 2-3 minuty.
Podajemy np. z ryżem.

Smacznego

12 komentarzy:

  1. na szybki obiad po pracy jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochana opis twojego balkonowego ogródka brzmi świetnie! :) Zazdroszczę cudownych własnych plonów :) A obiadek wygląda pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Słońce:) Trochę zabawy z nim jest, ale radość jeszcze większa:)

      Usuń
  3. Wszamałbym!

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny obiad dla zabieganych, szybko i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. fasolkę uwielbiam, mięsa nie jem :( ale wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. No i mamy obiadek idealny :) Super przepis.

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo dobre szybkie letnie danie : )

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń