...najtrudniejsze są pożegnania, zwłaszcza te ostatnie...Dziękuję wszystkim, którzy wspierali mnie w tych ciężkich chwilach...
Dziękuję również, że odwiedzaliście mój blog, mimo zastoju. Dzisiaj lekkie danie, z moimi ulubionymi koktajlowymi pomidorkami - przepis z gazetki "Warzywa na 30 sposobów".
Składniki:
40 dag pomidorków koktajlowych
8 jajek
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
Garść tartego parmezanu
Oliwa
Przyprawy (pieprz, sól, bazylia, zioła prowansalskie)
Szczypiorek (opcjonalnie)
Umyte pomidorki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Jajka miksujemy ze śmietaną, masłem, parmezanem, pokrojonym szczypiorkiem oraz przyprawami.
Masą jajeczną zalewamy pomidorki, pieczemy 10-15 minut w 200 st.C
Smacznego!
Też ostatnio robiłam clafoutis, ale na słodko:)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie;)
Nigdy nie jadłam clafoutis, a od dawna chcę spróbować. Twoje wygląda mega zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny album kulinarny!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie!
Oo clafoutis wytrawne to dla mnie pozytywne zaskoczenie :)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na clafoutis z pomidorkami ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńclafoutis, chętnie bym zjadła!:)
OdpowiedzUsuńClafoutis widziałam zawsze tylko na słodko...
OdpowiedzUsuńciekawe :))
OdpowiedzUsuńobserwuję :)
Ja również nie jadłam, wygląda pysznie ...
OdpowiedzUsuńBabe czka: a ja nie jadłam na słodko:)
OdpowiedzUsuńDomi, anytsujx: dziękuję i polecam:)
burczymiwbrzuchu: dla mnie zaskoczeniem jest, że istnieje wersja na słodko:) Każdego dnia uczę się czegoś nowego:)
Magda: zapraszam, zapraszam:)
Olka: spróbuj w wersji wytrawnej:) I DZIĘKUJĘ :]
DAYANO, Samantha, turysta: dziękuję:)
He z pomidorkami to jeszcze nie jadłam:)))
OdpowiedzUsuńo Qrcze, ale extra!
OdpowiedzUsuń