Składniki:
20 dag fasoli perłowej
1/2 główki kapusty pekińskiej
Mała cukinia
Ząbek czosnku
Cebula
Kilka łyżek śmietany 18%
Przyprawy (pieprz, słodka papryka, bazylia, zioła prowansalskie)
Oliwa z oliwek
Fasolę moczymy całą noc, rano zmieniamy wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Kapustę szatkujemy, cukinię, cebulę oraz czosnek kroimy.
Na oliwie podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy cukinię.
Po 10-15 minutach dodajemy pekińską oraz fasolę, doprawiamy.
Dodajemy kilka łyżek śmietany, delikatnie mieszamy.
Podajemy z bagietką.
Smacznego!
Fajny, letni sposób na fasolkę;)
OdpowiedzUsuńNo proszę jak wena:) Chętnie przetestuję, ale znając moich mężczyzn, nie obejdzie się bez dodania mięsa:) MMK
OdpowiedzUsuńTeż to lubię, że latem taki wybór i samo dobre warzywo nie potrzebuje wiele :)
OdpowiedzUsuńTyle zdrowia w jednej miseczce!
OdpowiedzUsuńletnio, sezonowo a przy tym zdrowo :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł.
OdpowiedzUsuńprosto, a jak smacznie:)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się pysznie, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPanna Malwinna, degustatorka, aga, anytsujx: dziękuję:)
OdpowiedzUsuńMMK: wiem, wiem, też to mam:P
Nieśka, Shiral, Kaś: i to jest właśnie najlepsze:)
O kurcze jakie to proste a nigdy nie robiłam nic podobnego. Zapisuje do zrobienia i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńProsto i pysznie. Lubię takie jedzonko:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na syty obiad :-) wygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuń