czwartek, 5 kwietnia 2012

Papryka zapiekana z fetą

Lubię faszerowane warzywa i z utęsknieniem czekam na ich bum na targu - kalarepki, cukinie, bakłażany! Tyle kolorów, zapachów, witamin! Zazwyczaj faszerowałam je mięsem drobiowym lub tuńczykiem, aż znalazłam przepis na blogu Rogalik. Szybko nie wrócę do starych zwyczajów:) Przepis dodaję do akcji "Seromaniacy" (LenaGotuje). Wart jest przetestowania :)

Życzę Wam zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt!


Składniki:
2 papryki 
Opakowanie fety
Jajko
Garść oliwek
Przyprawy (bazylia, pieprz, zioła prowansalskie)

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne.
Ser kruszymy do miski, dodajemy przyprawy oraz wbijamy jajko. Mieszamy.
Papryki faszerujemy, wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, przyozdabiamy oliwkami i zapiekamy 20 min w 180 st. C.

Smacznego!

Seromaniacy

31 komentarzy:

  1. Papryka i feta - para idealna. Pyszna propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł. Na pewno wypróbuje:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaka piękna papryczka!
    I to z fetą:) super smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdrowych i radosnych świąt kochana :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszna papryczka. Wesołych Świąt, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Papryka w takim połączeniu jest na pewno wyborna !
    Wesołych Świąt !!!

    OdpowiedzUsuń
  7. też czekam na świeże warzywa :), Życzę Ci radosnych, spokojnych, rodzinnych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Podoba mi się i na pewno by mi posmakowała:)
    Pozdrawiam i zycze radosnych Świąt Wielkanocnych dla Ciebie i Twoich bliskich Nemi :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglada super! Kolory i smaki jak najbardziej mi odpowiadaja!

    OdpowiedzUsuń
  10. Spokojnych i radosnych Świąt!!!

    OdpowiedzUsuń
  11. O, jakie apetyczne danko! :) Wesołych, rodzinnych świąt, Nemi! ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. wypróbuję!!!! super ta kompozycja:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Papryczka nieźle nadziana :)
    Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  14. Zdrowych, radosnych i spokojnych świąt!! I samych smakowitości na świątecznym stole!

    OdpowiedzUsuń
  15. Wspaniale wyglądają:)Na taki sposób nie faszerowałam jeszcze:)
    Zdrowych i Wesołych Świąt Ci życzę!:)
    a w wolnej chwili zapraszam do wzięcia udziału w konkursie:) http://escapeintokitchen.blox.pl/2012/04/Wiosenny-KONKURS-z-marka-Richmont.html

    OdpowiedzUsuń
  16. Wyglada bardzo, bardzo apetycznie :-)
    Zdrowych i spokojnych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  17. Hej, habibi Nemi! Świąt takich jakich nam życzyłaś! Niech Wielkanoc będzie dla Ciebie łaskawa!
    Pozdrowień moc zasyłam!

    OdpowiedzUsuń
  18. Wesołych Świąt i mokrego Dyngusa! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  19. Dziękuję pięknie za życzenia, ja Tobie również życzę Dobrych, Smacznych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  20. Ale fajne! Koniecznie do zrobienia, takie proste a jakie efektowne:)
    Przyjemnej koncowki Swiat:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Apetycznie prezentują się te papryczki ;]

    OdpowiedzUsuń
  22. Dziękuję Wam za miłe słowa oraz za życzenia:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Bardzo fajny przepis, koniecznie do wykorzystania :-)

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam! Będąc w Grecji codziennie brałam ją sobie na obiad :) A dodatek oliwek to już w ogóle bomba!

    OdpowiedzUsuń
  25. OJ tak, jak by jeszcze mięso było w tej zapiekanej papryce mój mąż byłby w niebie coś takiego widziąć :):):)

    OdpowiedzUsuń
  26. Łoł!!! Ale bym pożarła taką paprykę :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Mniam, jadłam już wiele potraw z fetą, ale papryka i do tego z oliwkami musi być obłędna!

    OdpowiedzUsuń
  28. agattekh: polecam;)

    mopswkuchni: nie dziwię się;)

    Izabela: śmiało dodawaj, z pewnością będzie pyszna;)

    Z miłości do jedzenia: mnie też się marzy:)

    Domi w kuchni: o tak, o tak!

    OdpowiedzUsuń