"The broccoli says: I look like a small tree,
the mushroom says: I look like an umbrella,
the walnut says: I look like a brain,
and the banana says: Can we please change the subject?"
coolfunnyquotes.com
Jeżeli znudziły się Wam korki na przystawkę i szukacie dla nich alternatywy mam dla Was dobre rozwiązanie. Podstawą jest tylko kapelusz pieczarki, potem niech zadziała Wasza wyobraźnia - możecie dodać oliwki, różyczkę brokuła a nawet kawałek łososia. Wystarczy tylko wbić wykałaczkę i gotowe. Polecam podawać na ciepło. Przepis: inicjatywa Mr.T :)
Składniki:
1/2 kg pieczarek
1/2 laski kiełbasy (np. podwawelska)
2 -3 plastry sera żółtego (np. z pieprzem)
Papryczka chilli
Przyprawy (pieprz, bazylia)
Oliwa z oliwek
Pieczarki myjemy i obieramy, zostawiamy same kapelusze.
Doprawiamy je szczyptą pieprzu i bazylii.
Papryczkę chilli kroimy, usuwamy nasiona.
Kiełbasę kroimy w plastry i lekko przesmażamy.
Na kapeluszu pieczarki układamy plaster kiełbasy, kawałek chilli, przykrywamy żółtym serem.
Układamy na natłuszczonej blasze i zapiekamy 20 min. w 175 st.C.
Smacznego!
Super pomysł! Na pewno sama spróbuję :)
OdpowiedzUsuńCiekawa przystawka, zawsze coś innego, choć ja nie jadam takiego mięsa, więc nie spróbuję ;-)
OdpowiedzUsuńxoxo, X.V.
xiyavalentina.blogspot.com
mniam, mniam :) pyszności :)
OdpowiedzUsuńwykazuję inicjatywę, żeby TO zjeść!!!
OdpowiedzUsuń<3
Uwielbiam faszerowane pieczarki :D
OdpowiedzUsuńPrzypomina mi się podróż do Gruzji, gdzie nadziewane serem pieczarki były na każdej kolacji :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają mniam ;)
OdpowiedzUsuńBuziaki
xo xo xo xo xo
U mnie w domu pieczarki schodzą w każdej ilości, biorę więc kilka :)
OdpowiedzUsuńZuzanna: polecam:)
OdpowiedzUsuńXiya Valentina: zawsze możesz zjeść z warzywami:)
La Lolla: hahaha:D
Poezja Smaku: dla mnie brzmi to jak marzenie:)
Nippi, ✰ Justine ωith Ruth ✰: dzięki!
Pieczareczki u nas zawsze muszą znaleźć się na imprezowym stole, a takie nadziewane to prawdziwy rarytas :)
OdpowiedzUsuńPieczarki w każdej postaci są świetne. Koreczki chyba się nie znudzą ale to jest doskonałym dodatkiem. Ja przygotowuję także inny szybki drobiazg - minipizzę - ale już widzę, potencjał w Twojej przekąsce i z pewnością znajdzie się na moim stole :)
OdpowiedzUsuńmopsiku u nas również:)
OdpowiedzUsuńMichał sprawdziłam i przetestuję Twój pomysł:)