niedziela, 6 listopada 2016

Muffinki z jabłkami na mące z amarantusa

"One apple a day, keeps the doctor away"
przysłowie angielskie

Kuszący, jabłkowo-cynamonowy, zapach unoszący się z kuchni znaczy więcej niż 1000 słów. Słodka niedziela, tak jak lubię:)


Składniki:
Szklanka mąki z amarantusa 
3/4 szklanki cukru brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajko
2 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki mleka
75 g masła
2 jabłka

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem.
Masło rozpuszczamy i studzimy.
Mleko mieszamy z jajkiem i masłem.
Jabłka obieramy, kroimy.
Suche składniki mieszamy z mokrymi, dodajemy jabłka.
Przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy ok. 25-30 min w 190 st.C.

Smacznego!


12 komentarzy:

  1. bardzo apetycznie wyglądają *-*

    OdpowiedzUsuń
  2. Wpadłam tu przypadkiem i będę zaglądać. Podoba mi się ten przepis, musiały być pyszne! Pozdrawiam Daria

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miło mi:) Mama nadzieję, że zostaniesz na dłużej:)

      Usuń
  3. Wspaniale wyglądają :) serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo zachęcające muffinki : )

    OdpowiedzUsuń
  5. Jabłko i cynamon to wspaniałe połączenie :) cudne muffiny!

    OdpowiedzUsuń
  6. Super :) Do muffinek mam słabość, nie znam mąki z amarantusa, ciekawa jestem jak smakują takie muffinki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam muffiny każdego smaku i pod każdą postacią! <3
    http://czynnikipierwsze.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszne muffinki:) Uwielbiam takie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Znakomite z jabłkami, też takie lubię :)

    OdpowiedzUsuń