"My idea of heaven used to be relaxing at home with a cheese plate and champagne."
Lea Michele
Tysiąc kilometrów za mną:] Postój w Warszawie - zachwycona jestem otulonym białym puchem i cichym Ogrodem Saskim, wspólnym fotografowaniem kaczek;), gwarnym Pałacem Nauki i Kultury. Kilka chwil w Katowicach, które wreszcie będę miały porządny dworzec:] Szeroka droga i słońce...w takie piękne dni mogłabym jechać bez końca:] A wieczorem pasta rybna z serem. I oczekiwanie wiosny:)
Składniki:
Makrela wędzona
1/2 opakowania sera feta
1/2 opakowania twarogu
Dymka
Kilka oliwek
Garść słonecznika
Przyprawy (pieprz, bazylia, zioła prowansalskie)
Słonecznik prażymy na suchej patelni, odkładamy.
Makrelę obieramy z ości.
Oliwki i cebulę kroimy.
Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy i dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Ja też czekam z wytęsknieniem na wiosnę. A taka pasta to coś pysznego. Ja dziś robiłam pasztet z makreli:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło
Malwinna
Tyle kilometrów w"nogach",a tu proszę jeszcze smaczna pasta:)
OdpowiedzUsuńPasty najlepsze smarowidła na kanapeczki:)
OdpowiedzUsuńchyba każdy już marzy o wiośnie:) a pasty uwielbiam na kanapki:)
OdpowiedzUsuńWiosna już się zbliża :D Pasta na pocieszenie jak najbardziej, poproszę :}
OdpowiedzUsuńPięknie i smacznie na talerzyku i tak optymistycznie !!! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :) oj tak, bardzo się cieszę, że dworzec w Katowicach zmienia się na lepsze, bo wcześniej to był jakiś koszmar, haha :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńFajne składniki, z pewnością spróbuję.
OdpowiedzUsuńMakrela z fetą bardzo ciekawe połączenie, muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty z serem i wędzona rybą...kojarzą mi się z dzieciństwem:)
OdpowiedzUsuńPasty domowe to jeden z najfajniejszych dodatków do chleba jakie można mieć :)
OdpowiedzUsuńPanna Malwinna: widziałam pastę i zapisałam ją:)
OdpowiedzUsuńUrszula: te kilometry odczuwałam przez cały weekend:)
Shiral Kucharzy, Olka: zgadzam się:)
Anulla: ciężko uwierzyć, że za tydzień kwiecień;)
ola in the kitchen: proszę, częstuj się;)
Samantha: dziękuję:)
blackberryfashion: za piękny to on nie był:/ Zawsze tam było szaro, buro i zimno!
degustatorka, agattekh: polecam:)
Galantyna.pl: mnie również:)
Smaczne dodatki :) Pasta musi być bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńByła, jedna z lepszych jaką jadłam:)
OdpowiedzUsuń