Powiało chłodem, czapka na uszach, cieplejsza kurtka - brrr! Tylko na talerzu zielono, wiosennie:) Przepis z książki "Potrawy jak z bajki" B.Lasota, R.Sławińska.
Składniki:
Puszka tuńczyka
Ogórek
Kilka łyżeczek kukurydzy
1/2 opakowania fety
3 pomidory
Łyżka majonezu
Łyżka śmietany 18%
Mały kawałek pora
Kilka liści sałaty
Przyprawy (pieprz, sól, bazylia)
W połowie wysokości pomidory nacinamy zygzakowato i delikatnie oddzielamy od siebie połówki, łyżeczką wydrążamy miąższ.
Tuńczyka mieszamy z pokrojonym ogórkiem, porem, fetą, kukurydzą, miąższem pomidora, majonezem i śmietaną. Doprawiamy.
Farszem napełniamy pomidory i układamy je na sałacie.
Smacznego!
Bajecznie wygląda ! Elegancka i pyszna przekąska !
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane warzywka ;)
OdpowiedzUsuńpysznie nadziane pomidory :))
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda, świetne przystawka.
OdpowiedzUsuńzdrowa przekąska na jesienny dzień:) super:D
OdpowiedzUsuńbardzo przyjemny sposób na odwrócenie uwagi od zimy (u nas śnieg) za oknem :)
OdpowiedzUsuńobłędny pomysł :)
OdpowiedzUsuńUwieeelbiam pomidory!;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie urocze przekąski :)
OdpowiedzUsuńSamantha, Olka, Paulina, Ola: dziękuję:)
OdpowiedzUsuńMartula, GrowingUp: ja również!
Magda: były nieziemskie!
Kaś: u mnie dziś dopiero sypnęło:)
sama rozkosz:)
OdpowiedzUsuńMiałam dwa podejścia do sałatki w pomidorach, każde udane, bo jak ładnie to wszystko później wygląda!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zakąska :-)
OdpowiedzUsuńAga, agattekh: dzięki;)
OdpowiedzUsuńmopswkuchni: dokładnie:)