sobota, 20 października 2012

Owocowe szaleństwo

W taką piękną pogodę nie mogę usiedzieć w domu! Długie spacery po zasłanych kolorowymi liśćmi alejkach, promienie słońca łagodnie ogrzewające twarz, ostatnie porządki na działce, uśmiechy,  podziękowania, wieczorem do owoców lampka wina, ulubiony serial, książka...a jutro znów radość z kolejnego pięknego, jesiennego dnia:) Miłego i słonecznego weekendu! Przepis własny, dodaję go do akcji "Ciasto francuskie na wszystkie sposoby" (verlasting).


Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
20 dag wydrylowanych wiśni
Pomarańcza
Grejpfrut
2-3 krążki ananasa
Jabłko
2 łyżki miodu
Oliwa z oliwek

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na natłuszczonej blasze.
Owoce obieramy, kroimy na cząstki. Układamy na cieście.
Polewamy 2 łyżkami miodu i zapiekamy 15-20 minut w 175 st.C.

Smacznego!


21 komentarzy:

  1. oo, chętnie bym tak zaszalała!:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale cudne :D Prosi się o spróbowanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Sama też czerpię z ostatnich promieni słonecznych ile się da!
    Za to widzę że Twoja tarta typowo nie jesienna:) a wiosenno-letnia:) Taki energetyk jesienny:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda mega pysznie, lubię takie szybkie i proste przepisy :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszny, szybki i owocowy deser, gdy nie chce sie spędzić mnóstwo czasu w kuchni:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniały pomysł, fajny owocowy wypiek ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. dobre ciasto! a francuskie daje nieograniczone możliwosci:)

    OdpowiedzUsuń
  8. I znowu mi apatytu narobiłaś....
    dlaczego na pólnocy Polski (nie licząc Podlasia),,, nie ma tak dobrej kuchni jak na południu...
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Przepysznie wygląda, wow:)
    a na dodatek proste w wykonaniu, super!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda cudownie takie piękne i kolorowe!:-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Magda: podobno szaleństwo wpisane jest w kobiecą naturę:)

    whiness: zapraszam:)

    Dusia, agattekh, Ola, Urszula, judik, Olka, Madleine: dziękuję:)

    Shiral: wiosna zawsze się przyda:)

    Anulla, Maja: dokładnie!

    Natalija, cquek: thx:)

    turysta: hahaha:)

    OdpowiedzUsuń
  12. wspaniała propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego.
    zapisuję!

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń
  13. No proszę jaki ciekawy przepis:) z pewnością by mi zasmakowało:)

    OdpowiedzUsuń
  14. MartynCia: zawsze z radością klikam na Twojego bloga:) Dziękuję za miłe słowa:)

    Aga: prostota wygrywa:)

    Babe_czka: proszę, częstuj się:)

    OdpowiedzUsuń