W taką piękną pogodę nie mogę usiedzieć w domu! Długie spacery po zasłanych kolorowymi liśćmi alejkach, promienie słońca łagodnie ogrzewające twarz, ostatnie porządki na działce, uśmiechy, podziękowania, wieczorem do owoców lampka wina, ulubiony serial, książka...a jutro znów radość z kolejnego pięknego, jesiennego dnia:) Miłego i słonecznego weekendu! Przepis własny, dodaję go do akcji "Ciasto francuskie na wszystkie sposoby" (verlasting).
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
20 dag wydrylowanych wiśni
Pomarańcza
Grejpfrut
2-3 krążki ananasa
Jabłko
2 łyżki miodu
Oliwa z oliwek
Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na natłuszczonej blasze.
Owoce obieramy, kroimy na cząstki. Układamy na cieście.
Polewamy 2 łyżkami miodu i zapiekamy 15-20 minut w 175 st.C.
Smacznego!
oo, chętnie bym tak zaszalała!:D
OdpowiedzUsuńAle cudne :D Prosi się o spróbowanie!
OdpowiedzUsuńsmakowicie:)
OdpowiedzUsuńSama też czerpię z ostatnich promieni słonecznych ile się da!
OdpowiedzUsuńZa to widzę że Twoja tarta typowo nie jesienna:) a wiosenno-letnia:) Taki energetyk jesienny:)
Wygląda mega pysznie, lubię takie szybkie i proste przepisy :-)
OdpowiedzUsuńpyszny, szybki i owocowy deser, gdy nie chce sie spędzić mnóstwo czasu w kuchni:)
OdpowiedzUsuńwspaniały pomysł, fajny owocowy wypiek ;)
OdpowiedzUsuńdobre ciasto! a francuskie daje nieograniczone możliwosci:)
OdpowiedzUsuńahhhhhhhhh yummy <3333333333333
OdpowiedzUsuńI znowu mi apatytu narobiłaś....
OdpowiedzUsuńdlaczego na pólnocy Polski (nie licząc Podlasia),,, nie ma tak dobrej kuchni jak na południu...
Pozdrawiam
Przepysznie wygląda, wow:)
OdpowiedzUsuńa na dodatek proste w wykonaniu, super!
Wygląda cudownie takie piękne i kolorowe!:-)
OdpowiedzUsuńAle pięknie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńThis looks great.
OdpowiedzUsuńAle pysznosci!!!!!
OdpowiedzUsuńpięknie i kolorowo, bardzo jesiennie :)
OdpowiedzUsuńMagda: podobno szaleństwo wpisane jest w kobiecą naturę:)
OdpowiedzUsuńwhiness: zapraszam:)
Dusia, agattekh, Ola, Urszula, judik, Olka, Madleine: dziękuję:)
Shiral: wiosna zawsze się przyda:)
Anulla, Maja: dokładnie!
Natalija, cquek: thx:)
turysta: hahaha:)
wspaniała propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego.
OdpowiedzUsuńzapisuję!
Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)
proste a jakże rozkoszne!
OdpowiedzUsuńNo proszę jaki ciekawy przepis:) z pewnością by mi zasmakowało:)
OdpowiedzUsuńMartynCia: zawsze z radością klikam na Twojego bloga:) Dziękuję za miłe słowa:)
OdpowiedzUsuńAga: prostota wygrywa:)
Babe_czka: proszę, częstuj się:)