Znalazłam idealny przepis na przekąskę do piwa (przygotowuję się już do Euro2012;), najlepiej ją podać jeszcze ciepłą. Niestety jej jedyną wadą jest to, że szybko znika. Przepis zaczerpnięty z książki Małgorzaty Caprari "Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla początkujących".
Dziękuję Wilczycy-Adze za zaproszenie do zabawy;) Jeżeli któraś z Was chce odpowiedzieć na te pytania - zapraszam;)
1. Czy uważasz, że odżywiasz się zdrowo?
Zwracam uwagę na to co jem, ale nie mam na tym punkcie obsesji;)
2. Czy zwracasz uwagę na skład produktów spożywczych? Jeśli tak, to jakich składników unikasz?
Czytam etykiety, staram się nie kupować np. soków/dżemów z dużą zawartością cukru, przypraw z dwutlenkiem siarki itd...
3. Jesz dużo owoców i warzyw?
W okresie wiosenno-jesiennym tak, gorzej w zimie.
4. Czy kiedykolwiek się odchudzałaś? Na jakiej diecie? Zamierzasz odchudzać się w przyszłości?
Raz zmusiła mnie choroba, byłam na diecie marchewkowo-ryżowej, koszmar! Nigdy więcej! Poza tym nie wierzę w diety, nic nie zastąpi codziennej dawki ruchu;)
5.Czy czujesz się dobrze w swoim ciele?
Oczywiście;)
6. Jaka jest Twoja ulubiona potrwa?
Spaghetti;)
7. Czy lubisz gotować?
Uwielbiam;) Choć jeszcze kilka lat temu dzieliły mnie od garnków lata świetlne:)
8. Co chciałabyś wyeliminować z diety, a co do niej wprowadzić i dlaczego?
Powinnam więcej pić płynów.
9. Czego nie możesz przełknąć, a co mogłabyś jeść cały czas?
Omijam szerokim łukiem koperek i kminek, za to uwielbiam czereśnie, arbuzy i pomidory:)
10. Ile posiłków jesz dziennie?
Ok. 5.
11.Wypijasz odpowiednią ilość wody? (min. 8 szkl. dziennie)
Nie i muszę to zmienić.
A teraz czas na szatańską przystawkę;)
Składniki:
30 dag migdałów
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz lub papryka
Migdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, następnie obieramy je ze skórki, osuszamy.
Podsmażamy na oliwie, odsączamy z tłuszczu, posypujemy solą i papryką/pieprzem.
Smacznego!
Fantastyczna, szatańska przekąska! Posmakuje nie tylko kibicom piłki nożnej :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie przekąski,u nas w sklepie można kupić migdały solone mmm...pycha :)
OdpowiedzUsuńPyszne do schrupania,szczególnie przy kibicowaniu pasjonującego meczu !
OdpowiedzUsuńhm nie jadłam , ale na pewno spróbuję . Dobra przekąska na imprezę . Fajny pomysł
OdpowiedzUsuńFajna przekąska, jeszcze takiej nie jadłam.
OdpowiedzUsuńNa pewno niesamowicie wciągają, więc nie wiem, czy powinnam je robić;D Pycha!
OdpowiedzUsuńfajna przekaska:)
OdpowiedzUsuńoj nie dziwię się, że szybko znika :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł z chęcią wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńPychota. Skorzystam z przepisu, zwłaszcza, że zbieram pomysły na EURO, bo u nas będzie męski zlot, a te migdały do piwa dla chłopaków w sam raz. Dzięki
OdpowiedzUsuńMigdały na ostro- nie próbowałam, ale jestem ciekawa ich smaku
OdpowiedzUsuńmigdały- rewelacja :D
OdpowiedzUsuńTe szatańskie migdały wyglądają bardzo apetycznie ;]
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, ja do tej pory zawsze robiłam migdały na słodko, czas więc na wersję szatańską:)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście fajna przekąska na mecz! Ciekawa jestem ich smaku.
OdpowiedzUsuńLovelykate, Samantha, Kaś: dokładnie:)
OdpowiedzUsuńkuchennefascynacje: ale własne smakują jeszcze lepiej:)
Marlena Ogniewska, aga, Karolina, Aga w kuchni, zjedz_mnie: dzięki;)
degustatorka,Ivka, anahitka9,mopswkuchni: spróbujcie koniecznie!
Tyna: trzeba mieć coś od życia:)
wilczyca-Aga: też będę coś szykować na Euro:)
Bardzo fajna przekąska :-)
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie! Dzięki za przepis, chyba skorzystam :)
OdpowiedzUsuńMigdały na ostro? Musze tego spróbować :)
OdpowiedzUsuńJeśli przepis już wypróbowany to można w ciemno to zrobić :)
OdpowiedzUsuńSuper! Strasznie fajna i prosta propozycja_
OdpowiedzUsuńMiłego weekendu Ci życzę !:)