"You don't need a silver fork to eat good food."
Paul Prudhomme
Nałogowo piję wodę z miętą, mimo żaru lejącego się z nieba wybieram długie piesze wycieczki, kibicuję na Tour de Pologne i smażę placuszki :)
Składniki:
2 szklanki ugotowanego ryżu
3/4 szklanki posiekanej szynki
1/2 szklanki startego żółtego sera
2 jajka
Przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz)
Bułka tarta
Oliwa
Ryż mieszamy z szynką, serem, jajkiem oraz przyprawami.
Formujemy placuszki, obtaczamy w jajku oraz bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor.
Smacznego!
ciekawy przepis:) zapisuję do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPychotka :)!
OdpowiedzUsuńO,jakie fajne te placuszki i takie puchate. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jesc!!! tylko nikt mi nie wierzy haha:))
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na udział w konkursie!!!
www.lavilady.blogspot.co.uk
świetny pomysł na wykorzystanie ryżu, który nam został ! Muszę zapamiętać ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł i pyszny zapewne :)
OdpowiedzUsuńszybki i prosty przepis- takie lubię najbardziej :) Ściskam!
OdpowiedzUsuńteż robiłam placuszki ryżowe, już jakiś czas temu, słodkie i wytrawne - zawsze były smaczne :)
OdpowiedzUsuńLubię takie placuszki, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńJessssu litości :)
OdpowiedzUsuńJak zwykle wieczorem muszę się natknąć na takie smakołyki!!
Aż mi śliczna cieknie :) Zgłodniałam!!!! :)
Buziaki
xo xo xo xo xo
Świetny pomysł na wykorzystanie "niechcianego" ryżu. Na placuszki zawsze ktoś się skusi!
OdpowiedzUsuńsmacznie wygladaja i przepis fajny
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, już zrobiłam się głodna ;), pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńTakie placuszki to ja uwielbiam;)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)) Muszę kiedys takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńAnulla, Samantha, Słodka Babeczka: polecam, dobrze się sprawdza na nadwyżkę ryżu;)
OdpowiedzUsuńNashelly,ugotujmyto.pl, Charlotte, Ivka, agnieszka, ola in the kitchen, maxcom, anytsujx: dziękuję:)
Majana, Just ωith Rut: :D
Paulina M: na słodko jeszcze nie robiłam, dziękuję za inspirację;)
nigdy nie robiłam takich placuszków.. wygladają wspaniale ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis :-)
OdpowiedzUsuńMartynCia : polecam, są pyszne, można do nich jeszcze dodać sos np. czosnkowy:)
OdpowiedzUsuń